james-do

 

Continu verbeteren levert veel geld op.

james-check

De Professional

Zal zichzelf tientallen procenten verbeteren dankzij het ForeF dashboard, keer op keer op ... 


Kees komt binnen, start zijn computer, begint met de mailtjes, krijgt een telefoontje en zit snel midden in alweer een hectische dag. Hij schrijft trouw zijn acties op todo lijstjes en streept ze vaak ook weer af. Maar toch weet hij aan het einde van de dag niet hoe goed zijn dag was. Sterker nog, aan het einde van de drukke dag rijdt hij naar huis, muziek aan. Eigenlijk weet hij al niet meer wat er die dag gebeurd is. Wel de Do, niet de Check. 


Dankzij ForeF weet Kees al snel in detail wat er is gebeurd, en wat er beter kan !

De Manager

Kan dankzij de ForeF dashboards gericht ondersteunen én zien of de verbeteracties ook het gewenste resultaat hebben


Sylvia heeft om de week een gesprek met haar medewerkers. Ze begint vaak met de vraag "hoe gaat het", en iedere keer is ze verbaasd dat het antwoord beperkt blijft tot "goed".  Het is mooi om te horen dat het goed gaat, maar het zou geweldig zijn als ze zou weten hoe goed, en waar de verbeterpunten liggen. Alleen zo kan ze als manager gericht ondersteunen en indien nodig bijsturen. Daarnaast zou ze graag weten of de prioriteiten van de medewerkers overeenkomen met de prioriteiten van haar afdeling.


Met het individuele én team dashboard van ForeF weet Sylvia precies of de balans goed is, of ze moet helpen bij het oplossen van blokkades en hoe het staat met het energie niveau. 

De CEO

De CEO heeft een geaggregeerd beeld van alle dashboards en ziet zo  in hoeverre iedereen werkt conform de missie, visie en strategie. 


Karin en haar hele directie team zien eigenlijk maar een klein deel van wat er daadwerkelijk in de organisatie gebeurt. Dat is lastig als je wilt nagaan of de visie helder is, en of iedereen werkt conform die visie. Iedere maand betaalt het bedrijf een enorme som geld aan al die professionals waarvan eigenlijk niemand weet wat hun echte bijdrage is. 


Bij het installeren van de dashboards wordt ieder individueel doel gekoppeld aan een strategisch doel. Zo kan Karin snel zien hoe de totale balans is en of deze klopt met de overkoepelende strategie. Bijsturing op team niveau is mogelijk.